6 dingen die je moet weten over het autohuur op vakantie

6 dingen die je moet weten over het autohuur op vakantie

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Uncategorized
 1. Welke klasse auto moet ik kiezen?
  1. Als je met 4 personen op vakantie gaat is een kleine categorie auto goed, tenzij je van ruimte houd. Dan kun je beter een upgrade nemen voor een grote categorie. Dit kost wel wat duurder. Rijd je liever automaat, dan is dat mogelijk.
 2. Kan ik een kinderzitje bijboeken?
  1. Dit is mogelijk bij auto verhuurbedrijven, maar niet bij alle. Hier zitten goedkope kosten aan. Het is mogelijk om een kinderzitje te boeken bij Sunnycars voor maar liefst 5 euro.
 3. Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren?
  1. Dit verschilt per auto verhuurbedrijf. Het begint vanaf 19 maar sommigen, maar bij andere begint het vanaf 21, 23 of 25 jaar.
 4. Zijn er andere verplichtingen?
  1. Per autoverhuurbedrijf gelden andere verplichtingen. Lees daarom goed de voorwaarden door en vermijd misverstanden. Controleer bijvoorbeeld hoelang je in bezit moet zijn van je rijbewijs. Je moet ook een autohuur voucher kunnen tonen, maar dit kun je ook online terug vinden.
  2. De verhuurder vraagt om een verplichte borg. Voor hen is dit een garantie bij eventuele schade, diefstal en fraude. Dit hang echter wel af per verhuurbedrijf. De borg betaal je met een verplichte creditkaart op naam van de hoofdbestuurder.
 5. Kan ik mijn auto nog ophalen als mijn vlucht te later aan komt dan de sluitingstijd van de verhuurbalie?
  1. Zeker! De lokale verhuurder houd jouw vlucht in de gaten en blijft wachten totdat jij bent aangekomen. Dit geldt voor heen- en terugvlucht .
 6. Wat moet ik doen als ik de auto ophaal?
  1. Bekijk de benzinestand of die vol zit, want zo moet je de auto ook weer inleveren. Bekijk de auto of er geen schade is, zowel maak een foto en geeft het aan.