Met een huurauto Istanbul verkennen?

Met een huurauto Istanbul verkennen?

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Uncategorized

Istanbul is wat je noemt een populaire bestemming. Er is veel te doen, zoals bezoeken van culturele bezienswaardigheden net als de Topkapi Paleis. Rijke gastronomie aan de haven en Kapalıçarşı oftewel Grote bazaar om te shoppen. Istanbul is alleen wel erg groot om overal te bezoeken. Hiervoor kun je wel de tram nemen of een auto huren. Om de tram te gebruiken moet je een chipkaart kopen voor goedkoop en geld erop storten. De trams zitten alleen wel altijd erg vol, omdat Istanbul een grote bevolking heeft en er komen heel veel toeristen heen. Om een auto te huren in Istanbul kun je dat bij de luchthavens doen, maar dat kost wel duurder en ook in de stad. Je kunt ook een auto huren door het online op te zoeken.

Top 3 bezienswaardigheden in Istanbul

 • Topkapi Paleis:

  • Dit is een van het best en meeste bezochte bezienswaardigheden in Istanbul. Het heeft een mooi geschiedenis achter de rug van de tijd van het Ottomaanse rijk. Tegenwoordig wordt het gebruikt als museum en geeft het een goed beeld over het leven van de sultans die in het Topkapi Paleis leefden. Het paleis staat al in Istanbul sinds 1459 en ligt tegen aan de zee van Marmara, waardoor het een prachtige uitzicht geeft op het Bosporus. Het Topkapi Paleis heeft meerdere paviljoenen die als musea dienst doen. Het collectie bevat veel oorlogsbuiten, geschenken en alledaagse voorwerpen. Het paleis kan alleen bezocht worden onder leiding van een gids. Andere plaatsen in het paleis zijn de Toren van Gerechtigheid en het Paviljoen van de Heilige Mantel met relieken van de profeet Mohammed en de eerste kaliefen.
  • De entreeprijs voor Topkapi Paleis is 20TL, wat tussen de 8 en 9 euro is. Het paleis is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00, met uitzondering van dinsdag. Er worden bij betalingen alleen Turkse Lira’s aangenomen of creditkaart geaccepteerd. Op religieuze dagen is het paleis open vanaf  13.00 uur.

 

 •  Kapalıçarşı

  • Oftewel de Grote Bazaar is een van het grootste overdekte markten in de wereld, met maar liefst 60 straten en ruim vijfduizend winkels. Dagelijks zijn er 250.000 tot 400.000 duizend bezoekers. De Grote Bazaar staat bekend om zijn sieradenwinkels, antiekwinkels, kruiden en specerijen, handgeschilderd keramiek, kleding, tapijten en borduurwerk. Deze winkels zijn gecategoriseerd naar het type product.
  • De Grote Bazaar heeft vier hoofdingangen. Je vindt ze aan het einde van de twee hoofdstraten van de markt.
  • De Grote Bazaar is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en ook tijdens de feestdagen.

 

 • Bosporus:

  • Een boottocht over de Bosporus na een bezoekje van de Topkapi Paleis en Kapalıçarşı. Na alle drukte even op het einde van de dag ontsnappen aan alle drukte. Tijdens de boottocht kom je paleizen, Ottomaanse huizen, forten, musea en andere bezienswaardigheden tegen. Ook vaar je langs de Prinseneilanden, negen eilandjes in de Marmara zee, waar prinsen vroeger werden onthoofd en waar tegenwoordig rijke Turken hun buitenverblijven hebben. De boottochten vertrekken vanaf de haven tussen de Galatabrug en het station Sirkeci, aan de Europese oever. Het eindpunt van de gewone ferry’s en de snellere TurYol boten is Anadolu Kavagi.
  • Istanbul, Schip, Sultanahmet, Bosporus, Turkije